Bas-Armagnac Château du Tariquet V.S. Classique | 70 cl

36.99

Categorieën: ,

Beschrijving

Château du Tariquet | Bas-Armagnac | V.S. Classique | 70 cl

Frankrijk | Sud-Ouest | Bas-Armagnac
Artikelnummer 01.219.901
Wijnmerk Château du Tariquet
Wijnhuis Château du Tariquet
Land Frankrijk
Regio/Subregio Sud-Ouest | Bas-Armagnac
Classificatie AOP Bas-Armagnac
Druivenras Baco, Ugni-Blanc
Wijntype Destillaat
WijnKleur Wit
Vinificatie Eerst klassieke destillatie, dan op eikenhouten vaten, minimaal drie jaar.
Product omschrijving

Mooi amberkleurig, goud, warme broodkorst, karamel. Na een beetje beluchten wordt de geur mooi zacht en heel intens, met impressies van gekonfijte engelwortel. Zachte en jeugdige smaak met een subtiel vleugje vanille en toast. Soepel en heerlijk zacht.

Achtergrond informatie

De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche, baco en colombard. De familie Grassa van het Château du Tariquet heeft een lange ervaring met het maken van mooie Bas-Armagnac. De V.S. Classique is de ‘jongste’ Bas-Armagnac, dat wil zeggen de Armagnac met de korste vatrijping. Hij heeft minimaal drie jaar, maar meestal zo’n vier jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Deze korte rijping levert een smakelijke en levendige Armagnac op, met een meer fruitige stijl. Perfect om heerlijk van te genieten op een rustig moment, als een mooi digestief bijvoorbeeld.

Product/Spijs

Armagnac wordt meestal gedronken als digestief. Er zouden wat noten, gedroogde vruchten of zoetigheden bij geserveerd kunnen worden; prima combinatie met mooie sigaren.

Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:

Het Château du Tariquet is van oudsher een producent van Armagnac van hoge kwaliteit. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Deze breidde het bedrijf uit met een bloeiende productie van witte wijnen, en tegenwoordig zelfs ook rosé. Maar de Armagnac werd daarbij niet vergeten. Het bedrijf maakt prachtige Bas-Armagnacs, puur en zacht van karakter. Bas-Armagnac wordt beschouwd als de beste versie van de Armagnac, het beroemde destillaat uit Zuidwest-Frankrijk. Hij mag alleen worden gemaakt in een streng afgebakende streek in westen van het departement Gers, rond het stadje Eauze, en het aangrenzende deel van het departement Landes. Bij Tariquet wordt afgezien van het aankleuren van de Armagnacs met een vleugje karamel, zoals vaak gebruikelijk is, maar feitelijk onnodig. Dat zorgt voor delicate en pure stijl Bas-Armagnac.