Bas-Armagnac Château du Tariquet VSOP 70 cl

46.99

Categorieën: ,

Beschrijving

Château du Tariquet | Bas-Armagnac | VSOP | 70 cl

Frankrijk | Sud-Ouest | Bas-Armagnac
Artikelnummer 01.219.902
Wijnmerk Château du Tariquet
Wijnhuis Château du Tariquet
Land Frankrijk
Regio/Subregio Sud-Ouest | Bas-Armagnac
Classificatie AOP Bas-Armagnac
Druivenras Baco, Ugni-Blanc
Wijntype Destillaat
WijnKleur Wit
VinificatieEerst klassieke destillatie, dan op eikenhouten vaten, minimaal zeven jaar.
Wijnomschrijving

Licht gerijpt en heerlijk zacht, wat gedroogde pruimen, versgebakken brood, amandel, lichte kruidigheid, hazelnoot, aangenaam sinaasappelschil, geconfijt fruit, mandarijn, rond en zacht, fijn vanille in de finale.

Achtergrond informatie

De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche, baco en colombard. De familie Grassa van het Château du Tariquet heeft een lange ervaring met het maken van mooie Bas-Armagnac. De V.S.O.P. is een mooie klassieke Bas-Armagnac, dat wil zeggen een Armagnac met een lange vatrijping. Het jongste deel van de blend heeft zeven jaar op eikenhouten vaten gerijpt. Deze rijping levert een prachtige, complexe Armagnac op, met veel intensiteit en diepgang. Het is altijd een blend van meerdere vaten, waarvan sommige langer hebben gerijpt, dus meer dan zeven jaar. Voor de blend van deze V.S.O.P. is gebruik gemaakt van 60% ugni blanc en 40% baco. Perfect om heerlijk van te genieten op een rustig moment, als een mooi digestief bijvoorbeeld.

Wijn/Spijs
 Armagnac wordt meestal gedronken als digestief. Er zouden wat noten, gedroogde vruchten of zoetigheden bij geserveerd kunnen worden; prima combinatie met mooie sigaren.
Serveertemperatuur 16-18 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:
 Het Château du Tariquet is van oudsher een producent van Armagnac van hoge kwaliteit. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Deze breidde het bedrijf uit met een bloeiende productie van witte wijnen, en tegenwoordig zelfs ook rosé. Maar de Armagnac werd daarbij niet vergeten. Het bedrijf maakt prachtige Bas-Armagnacs, puur en zacht van karakter. Bas-Armagnac wordt beschouwd als de beste versie van de Armagnac, het beroemde destillaat uit Zuidwest-Frankrijk. Hij mag alleen worden gemaakt in een streng afgebakende streek in westen van het departement Gers, rond het stadje Eauze, en het aangrenzende deel van het departement Landes. Bij Tariquet wordt afgezien van het aankleuren van de Armagnacs met een vleugje karamel, zoals vaak gebruikelijk is, maar feitelijk onnodig. Dat zorgt voor delicate en pure stijl Bas-Armagnac.