Description
Château du Tariquet | Bas-Armagnac | X.O. | 70 cl
Mooi gerijpt. Elegant en subtiel. Warme brioche, geconfijt fruit en cederhout. Zacht, mooi subtiel en verfijnd, vanille en een beetje karamel. Heel mooie lengte.
Armagnac wordt meestal gedronken als digestief. Er zouden wat noten, gedroogde vruchten of zoetigheden bij geserveerd kunnen worden; prima combinatie met mooie sigaren.
Afsluiting Kurk
Het Château du Tariquet is van oudsher een producent van Armagnac van hoge kwaliteit. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Deze breidde het bedrijf uit met een bloeiende productie van witte wijnen, en tegenwoordig zelfs ook rosé. Maar de Armagnac werd daarbij niet vergeten. Het bedrijf maakt prachtige Bas-Armagnacs, puur en zacht van karakter. Bas-Armagnac wordt beschouwd als de beste versie van de Armagnac, het beroemde destillaat uit Zuidwest-Frankrijk. Hij mag alleen worden gemaakt in een streng afgebakende streek in westen van het departement Gers, rond het stadje Eauze, en het aangrenzende deel van het departement Landes. Bij Tariquet wordt afgezien van het aankleuren van de Armagnacs met een vleugje karamel, zoals vaak gebruikelijk is, maar feitelijk onnodig. Dat zorgt voor delicate en pure stijl Bas-Armagnac.