Côtes de Bergerac Blanc Moelleux

7.49

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Côtes de Bergerac Blanc Moelleux
Land: Frankrijk
Regio/Subregio: Bordeaux
Druivenras: Sémillon,Muscadelle
Wijntype: Dessert wijn / Zoet
Wijnkleur: Wit
Vinificatie: Op roestvrij staal.
Wijnomschrijving: De voor deze wijn gebruikte druivenrassen muscadelle en sémillon zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het zoete karakter van deze heerlijke licht-zoete en frisse wijn. Bergerac Moelleux is geen bewaarwijn en dient voor de beste smaak goed gekoeld gedronken te worden.
Achtergrond informatie: In de Bergerac staat de appellation ‘Côtes de Bergerac’ in de meeste gevallen voor (licht) zoete wijnen op basis van klassieke druiven als sémillon, muscadelle en sauvignon blanc. Hij wordt gemaakt door de gisting op tijd te stoppen, zodat er een beetje restsuiker overblijft, naast goede zuren uit de druiven voor deze wijn, met name die van de sémillon. Muscadelle wordt daar nog aan toegevoegd, om de wijn een beetje van dat heerlijke aroma van versgeplukte druiven te geven. Dat levert een speelse, lichtzoete witte wijn op.
Wijn/Spijs: Verrassend lekker bij de oosterse keuken, zoette desserts, ganzenlever en pittige kazen. Ook heerlijk als aperitief voor de liefhebber van zoete wijnen.
Serveertemperatuur: 7-9 graden
Bewaarpotentieel: Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen