Limoncello della Scogliera Italië

16.99

Categorieën: ,

Beschrijving

Land Italië
Regio/Subregio
Classificatie Liquore di Limone di Sorrento P.G.I.
Likeur met een mengsel van alcohol, suiker, water en citroenen wordt een heerlijke likeur gecreëerd.
omschrijving
Een heerlijk verfrissend drankje! Limoncello drink je goed koud, op een graad of vier. Natuurlijk is limoncello zoet, maar goede limoncello is daarnaast ook fris, zuur, bitter en spannend. Prima gelukt dus deze zomerse sensatie.
Achtergrond informatie
Limoncello is een typisch Zuid-Italiaans drankje, met een alcoholgehalte van tussen de 30 en 35%. Het wordt gemaakt op basis van een liter pure alcohol (95%), waaraan zo’n tien hele citroenen ingaan, bijna een kilo suiker en dan zo’n anderhalve liter water, waarna het drankje een tijdje moet inweken om een mooie citroensmaak te krijgen. Een goede limoncello is daarmee een soort likeur, met een mooie citroensmaak, typisch voor Zuid-Italië.

 

Serveertemperatuur
Afsluiting
Kurk
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:

Limoncello is een likeur die voornamelijk wordt geproduceerd in het zuiden van Italië. Het zal de warmte zijn die er voor zorgt dat de inwoners trek kregen in ijskoude en verfrissende likeur. De meeste limoncello komt uit de buurt van Napels, de Amalfikust en het eiland Capri. Traditioneel wordt limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Deze mag dan de naam ‘Liquore di Limone di Sorrento P.G.I.’ op het etiket voeren, een verwijzing naar de beschermde herkomstbenaming van deze citroenen.