Corette Viognier

12.99

ProducentCORETTESmaaktypeFris, mediumvol, elegant en zwoel aromatisch.DruivenrasViognierRegio / streekLanguedoc-RoussillonLandFrankrijkOogst2018Serveertemperatuur10 tot 12°COpleg potentieelTot 2 jaar na de oogst.Inhoud0,75

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Producent CORETTE
Smaaktype Fris, mediumvol, elegant en zwoel aromatisch.
Druivenras Viognier
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De wijn heeft een prachtige, goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing.

Vinificatie
Voor het behoud van de frisse kenmerken van de wijn worden de druiven vroeg in de ochtend geoogst en snel naar de kelders vervoerd. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en contact met zuurstof wordt maximaal vermeden om de wijn fris en fruitig te houden.

Culinair Advies
Uitstekende wijn voor het aperitief. Aan tafel combineert het goed met salades, wit vlees, gegrilde vis en rijpe, romige kazen.

Wijnhuis

Wijnen voor alledag, die houvast bieden, waar je van op aankunt, omdat ze altijd goed zijn en bieden waarnaar je op zoek bent. Omdat je een wijnliefhebber bent, maar niet noodzakelijk een wijnkenner. Daarvoor hebben we zeven jaar geleden Corette ontwikkeld. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot huis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (monocépages), acht in totaal, in een schone, toegankelijke, fruitige stijl; wijnen dus om direct te plezieren. Tegelijk zijn ze niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor hun streek van herkomst.

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen.

Druivenras

Viognier
In de tweede helft van de 20e eeuw was de viognier op sterven na dood. Er werd geen interesse voor getoond en hij verdween langzaam uit de wijngaarden. Wonderlijk genoeg steeg bijna plotseling de belangstelling weer en nog steeds groeit de populariteit van de druif enorm