Pinotage | The Homestead Series | Bellingham

17.49

Beschrijving

Pinotage | The Homestead Series | Bellingham

Zuid-Afrika | Stellenbosch
Wijnhuis Bellingham
Land Zuid-Afrika
Regio/Subregio Stellenbosch
Classificatie WO Stellenbosch
Druivenras Pinotage
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie

Na binnenkomst vindt een lange gisting plaats op de schillen, waarbij de kap regelmatig wordt gebroken om de wijn een mooie kleur te geven. Daarna volgt een malolactische gisting en rijping op eikenhouten barriques om de wijn mooi af te ronden.

Wijnomschrijving

Heerlijk fruitig, aardbeien, kersen en frambozen, sappig en soepel, pruimen en zuren, lekker stevig, lichte tannine, soepele finale.

Achtergrond informatie

Voor de Pinotage is gekozen voor wijngaarden in Stellenbosch, op de koelere plekken, op een hoogte van  boven de 200 meter. De ligging is dicht bij False Bay, waardoor de wijngaarden in de middag een verkoelende bries van de oceaan krijgen.  De pinotage staat aangeplant in bush vines op een ondergrond van verweerd graniet, die het water goed vasthoudt. Dat is essentieel voor het maken van Pinotage van kwaliteit.

Wijn/Spijs

Mooi bij een lamsbout met rozemarijn uit de oven, spare ribs, ossobuco of een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend.

Serveertemperatuur 15-17 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

 

Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir. We gaan subtiel om met het lageren op hout. De wijnen krijgen structuur en complexiteit van de eikenhouten vaten zonder dat het druifeigen karakter erdoor wordt aangetast of overpowered.