Beschrijving
Wijnsoort | Zoet rood |
Druivenras(sen) | Grenache Noir (50%), Grenache Gris (50%). |
Inhoud | 75 cL |
Land | Frankrijk |
Streek | Languedoc-Roussillon |
Wijnhuis | Domaine de Baillaury |
Wijnbereiding | Tijdens de gisting wordt een neutrale wijnalcohol van 96% toegevoegd, waardoor er een restzoet-gehalte overblijft en de wijn een alcoholpercentage overhoudt van 16%. Daarna wordt de wijn 5 jaar in houten vaten bewaard. |
Herkomst | De wijngaarden voor de Banyuls-wijnen liggen in het Franse deel van Catalonië, net boven de Spaanse grens aan de Middellandse Zee. Hier verbouwd men de Grenache-druif op zeer oude stokken, te verdelen in Grenache Blanc, Grenache Gris en Grenache Noir. Het gebied heeft sinds 1936 een eigen Appellation Contrôlée. Het is een klein gebied met een maximale opbrengst per hectare van 30 hectoliter. |
Karakter | |
---|---|
Smaaktype | Zoet |
Wijn & spijs | Prachtige dessertwijn die heerlijk past bij chocolade desserts, blauwschimmel kaas en meloen. |
Serveertemperatuur | 13-14°C |