Barolo – Terre del Barolo   Italië | Piemonte | Barolo

38.49

Barolo  Terre del Barolo

Italië | Piemonte | Barolo
Wijnhuis Cantina Terre del Barolo
Land Italië
Regio/Subregio Piemonte | Barolo
Classificatie Barolo DOCG
Druivenras Nebbiolo

Beschrijving

Barolo  Terre del Barolo

Italië | Piemonte | Barolo
Wijnhuis Cantina Terre del Barolo
Land Italië
Regio/Subregio Piemonte | Barolo
Classificatie Barolo DOCG
Druivenras Nebbiolo
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Wijnomschrijving

Heel mooi glas wijn. Prachtig donkerrood van kleur. In de geur wat viooltjes. De smaak is een verhaal op zich. Leer, kruiden en rijpe tannines. Verder ook rijp bosfruit, zwarte kers, cassis en bramen. Heerlijk zachte tannines, structuur en lengte. Complexiteit en een heerlijke balans.

Achtergrond informatie

Deze Barolo is -uiteraard- het vlaggenschip van de Cantina Terre del Barolo. Hij wordt samengesteld uit druiven van een groot aantal verschillende wijngaarden, in bezit van de leden van de coöperatie, in alle belangrijke dorpen van de DOCG Barolo. Hierdoor ontstaat een bijzondere mix van verschillende terroirs. De ene wijn zorgt voor elegantie, de andere voor kracht, en de volgende voor heerlijk fruit of zachte tannine. Een ideale combinatie van eigenschappen, die een wijn oplevert met een bijzondere balans en een prachtige complexiteit. Een Barolo die schittert in alle opzichten.

Wijn/Spijs

Heerlijk bij vleesgerechten. Dat kan gegrild vlees zijn, maar ook stoofvlees, lamsvlees of wild.

Serveertemperatuur 17-19 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:

Cantina Terre del Barolo is een dynamische coöperatie, gevestigd in het hart van de Barolostreek, tussen de stadjes Alba en Barolo. Het werd opgericht in 1958, op een moment dat veel boeren in de Barolo-streek moeite hadden het hoofd boven water te houden. Met elkaar samenwerken in een coöperatie was de enige manier om hun wijnen voor een goede prijs aan de man te brengen. De coöperatie telt op dit moment zo’n 400 leden, met een wijngaardbezit dat bij elkaar ongeveer 650 hectare beslaat, in de beste terroirs van de Langhe. Wijngaarden van de leden vinden in de beroemde dorpen Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d‘Alba, Diano d‘Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto. De totale jaarproductie van dit dynamische bedrijf ligt rond de vijf miljoen flessen. Naast de beroemde Barolo en Barbaresco maakt Terre del Barolo wijnen met de volgende DOC’s: Nebbiolo d‘Alba, Dolcetto d‘Alba, Dolcetto di Diano d‘Alba en Barbera d‘Alba. En daarnaast, in wat kleinere hoeveelheden, wijnen op basis van verduno pelaverga, freisa, grignolino, favorita en chardonnay. Wijnen die een perfecte afspiegeling vormen van wat deze prachtige streek allemaal te bieden heeft.