Baron Philippe de Rothschild Baron Nathaniel Pauillac

38.99

Uitverkocht

Beschrijving

Baron Philippe de Rothschild Baron Nathaniel Pauillac

Land Frankrijk
Wijnsoort Rood
Streek Bordeaux
Producent Baron Philippe De Rothschild
Appellatie Pauillac
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Inhoud 0.750
Smaak Rond, vol en krachtig
Serveer Temperatuur 18 – 20
Omschrijving 2 Les Cuvées Barons et Baronnes

Sinds zijn oprichting in 1933 is Baron Philippe de Rothschild SA gevestigd in Bordeaux. Dit gerenomeerde wijnhuis bezit naast zijn prestigieuze wijngaarden in de Medoc, eveneens velerlei percelen in Chili en Californië. Het is de ambitie van Baron Philippe de Rotschild SA om ‘s werelds beste wijnen te produceren, elk in zijn eigen categorie. De wijnen van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild zijn net zo goed een kunstwerk als een product van technische ervaring. De druiven worden geselecteerd en gekocht van wijnboeren die reeds jaren trouwe partners zijn. Deze druiven worden gevinifieerd, geassembleerd en opgevoed door oenologen van de eigen wijnmakerij. Door de combinatie van traditionele wetenschap, ervaren medewerkers en de modernste technologie vormt Rothschild met vakbekwaamheid en toewijding de gaven van de natuur om tot ware kunstwerken en bronnen van genoegen.

De Baron Nathaniel wordt middels traditionele technieken geproduceerd. De druiven worden met de hand geoogst en in kratten van 10 kilo vervoerd naar het wijnhuis. Hier worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De gisting vindt plaats in edelstaal bij hoge temperatuur. De duur van de gisting wordt bepaald door een dagelijkse keuring van de verschillende gistingsvaten. In de regel hanteert men een lange gistingsperiode om een goede uitgebalanceerde tannine structuur te kunnen garanderen. Voor de assemblage ondergaat de wijn een malolactische gisting, waarna de wijn gedurende zes maanden rijpt in vaten. Baron Nathaniel wordt geblend in het eigen Saint-Laurent-Medoc wijnbedrijf. Eenmaal op fles rijpt de fles meerdere jaren in de kelders van Rothschild.

De wijn heeft een intens dieprode kleur. Het bouquet is direct, verfijnd, open en goed ontwikkeld met tonen van rode en zwarte bessen. In de mond zorgen de vooruitstrevende, volle en ronde tannines voor een verfijnde structuur met veel body en lengte. De afdronk is lang en elegant met tonen van hout.

Een goede combinatie met wild, stoofschotels en stilton kaas.