Thomas Barton | Sauternes

33.99

Beschrijving

Thomas Barton | Sauternes

Frankrijk | Bordeaux | Sauternes
Wijnhuis Barton & Guestier
Land Frankrijk
Regio/Subregio Bordeaux | Sauternes
Classificatie AOP Sauternes
Druivenras Sauvignon Blanc, Sémillon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Wit
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, in tot wel vijf opeenvolgende plukgangen. Dan volgt een rijping op gebruikte vaten van Frans eikenhout, om hem een subtiele houttoon te geven. Gekozen is voor 80% sémillon, aangevuld met sauvignon blanc voor de frisheid. Sémillon geeft de wijn zijn prachtige rijke zoet.
Wijnomschrijving
Fijn en subtiel zoet, abrikozen, marmelade, moderne stijl, vrij lichtvoetig, weinig hout, op fruit en goede zuren gemaakt, aangenaam, lekker, niet té zoet.
Achtergrond informatie
Deze Sauternes is gemaakt op een moderne en fruitige stijl. Dus geen zwaar zoet, maar elegant, met mooi zuren en niet al te veel restsuiker. De wijn wordt gemaakt op basis van druiven die zijn aangetast door edele rotting, en zo veel suiker concentreren. Ze worden geplukt in maar liefst vijf opeenvolgende plukgangen, om er steeds de mooie, door edele rotting aangetaste druiven uit te pikken. Veel werk, maar met een bijzonder resultaat. Prachtig, uitgebalanceerd zoet.
Wijn/Spijs
Foie gras, bij blauwe kazen als roquefort, crème brulée met sinaasappel, maar ook fijn als zoet aperitief.
Serveertemperatuur 8-10 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:
Het historische handelshuis Barton & Guestier heeft met de serie wijnen onder het label ‘Thomas Barton’ gekozen voor het maken van merkwijnen met een hoog profiel. Deze serie wijnen is ontwikkeld om de appellation-wijnen van Bordeaux voor eens en altijd goed op de kaart te zetten. De wijnen worden als kant-en-klare wijn ingekocht, maar in feite worden de boeren in het hele precies nauwkeurig begeleid, waarbij kwaliteit continu voorop staat. Dat kan een uitdaging zijn, want in sommige appellations is goede bulkwijn schaars. In enkele appellations wordt gewerkt met hoogwaardige coöperaties, in andere streken met goede producenten. Bij het wijnmaken wordt gebruik gemaakt van thermovinificatie, waarbij de druiven barsten en meer fruit opleveren en minder tannines. De wijnen staan daarmee voor alles wat we verwachten van een moderne Bordeaux: kracht, fruit en een mooie, elegantie houttoets. Wijnen van een bijzondere kwaliteit, met een herkenbare signatuur.

Andere suggesties…