Caleo | Pinot Grigio | Blush Rosé

8.79

Caleo | Pinot Grigio | Blush Rosé

Italië | Delle Venezie
Wijnhuis Botter
Land Italië
Regio/Subregio Delle Venezie
Classificatie IGT delle Venezie
Druivenras Pinot Grigio

Beschrijving

Caleo | Pinot Grigio | Blush Rosé

Italië | Delle Venezie
Wijnhuis Botter
Land Italië
Regio/Subregio Delle Venezie
Classificatie IGT delle Venezie
Druivenras Pinot Grigio
Wijntype Rosé
WijnKleur Rosé
Vinificatie Op roestvrij staal.
Wijnomschrijving

Fraai licht zalmroze. Fijn, opwekkende geur, met aardbeien, frambozen en bloemen. Zachte en sapig in de smaak, mild, rond, met fijne zuren.

Achtergrond informatie

Een fruitige en sappige rosé, naar het voorbeeld van de Californische ‘blush’, een lichtgekleurde rosé. Pinot grigio is een druif met een lichtroze kleur, dus door hem enige tijd op de schillen te laten gisten krijgt de wijn ook dat mooie lichtroze kleurtje. Exact het type rosé dat we met zijn allen zo lekker te vinden om te drinken op een zomerse dag op het terras.

Wijn/Spijs

Uitstekend als aperitief, met wat tapashapjes. Ook te schenken bij zomerse salades en lichte gerechten. Prima te combineren met kip en kalkoen.

Serveertemperatuur
8-10 graden
Afsluiting Schroefdop
Bewaarpotentieel Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio’s Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter. Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes. Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo’n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.