Capriani – Pinot Grigio – Cevico

7.99

Capriani – Pinot Grigio – Cevico Druivenras Pinot GrisRegio / streek Romagna / RubicoLand Italië witte wijn roden Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna

Beschrijving

Specificaties

Producent Cevico
Smaaktype Licht zoet, elegant, fruitig, rond en zacht fris.
Druivenras Pinot Gris
Regio / streek Romagna / Rubico
Land Italië
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, rijpe peer en verse druiven. In het smaakpalet tonen van citroenschil, meloen en een hint van tropisch fruit, die gepaard gaan met een zachte afdronk met frisse zuren.

Vinificatie
Eind augustus worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder krijgen deze direct 12 uur lang een koude (10°C) schilweking voor meer aroma-extractie. Aansluitend worden de druiven pneumatisch geperst en laat men het sap 14 dagen lang een temperatuur-gecontroleerde (12°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Wanneer de wijn een alcoholpercentage van ongeveer 10 procent heeft, wordt hij sterk afgekoeld en gefilterd. Hierdoor heeft de wijn nog het nodige restzoet, maar zal de gisting niet opnieuw beginnen. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor rijping, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na enkele maanden wordt de wijn geassembleerd, licht gefilterd en onder geheel steriele omstandigheden gebotteld.

Culinair Advies
Aperitief, tapas, barbecue, gegrilde vis, salades, pasta, milde vis- en groentegerechten uit de Aziatische keuken en vers fruit.

Wijnhuis

Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met respect voor de natuur en zonder gebruik van onnodige chemische producten een smakelijke wijn maken

Druivenras

Pinot Gris
Pinot gris is een druivenras dat vele hoogtepunten heeft gekend. Zo was en is het beroemd vanwege de naamkwestie rondom Tokay Pinot Gris, waarin uiteindelijk de Franse Alsace het onderspit moest delven tegen het Hongaarse Tokaj. Tegenwoordig is de Italiaanse Pinot Grigio vooral bekend als een makkelijk drinkbare witte wijn, die veel populariteit geniet.