Col d’Orcia Brunello di Montalcino DOCG BIO

48.99

Beschrijving

Brunello di Montalcino D.O.C.G. uit het Montalcino-gebied biedt een uitzonderlijke wijnervaring. De oogst van 2018, met zijn lage opbrengst, resulteert in een diepgekleurde wijn met complexe aroma’s van rijpe rode vruchten, kruiden en subtiel hout. Deze volle, evenwichtige wijn heeft een lange, elegante afdronk en getuigt van de rijke traditie en vakmanschap van Montalcino, na 4 jaar rijping, waarvan 2 jaar in eiken vaten en nog eens 12 maanden in flesrijping. Klaar om nu te genieten of verder te verfijnen in uw kelder.

Wijn en Spijs
Een heerlijke wijn-spijscombinatie met rib-eye steak zou zijn om Brunello di Montalcino D.O.C.G. te serveren met een perfect gegrilde rib-eye, op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. Voeg daar geroosterde aardappelen en een romige knoflook-champignonsaus aan toe, samen met gegrilde groene asperges. De volle body en de tanninestructuur van de Brunello di Montalcino harmoniëren perfect met de sappige, scharrelige smaak van de rib-eye steak, terwijl de romige saus en de aardappelen voor een rijke en bevredigende combinatie zorgen. De gegrilde asperges voegen een frisse knapperigheid toe aan de maaltijd. Dit is een klassieke combinatie die vleesliefhebbers zeker zal bekoren.

Vinificatie
Brunello di Montalcino D.O.C.G. ondergaat een zorgvuldige vinificatie, met een fermentatie op de schillen die ongeveer 18-20 dagen duurt. Dit proces vindt plaats in speciaal ontworpen roestvrijstalen tanks, wat resulteert in een wijn met efficiënt maar delicaat geëxtraheerde tannines en kleur.

Over de producent
De Cinzano-familie vestigde zich in 1973 in Montalcino en heeft sinds de 16e eeuw in de wijn- en drankenindustrie gewerkt. In de jaren ’70 en ’80 heeft Col d’Orcia aanzienlijk bijgedragen aan de erkenning van Brunello in Italië, Europa en de rest van de wereld. Onder leiding van Graaf Alberto Marona Cinzano groeiden de aanplantingen in de vroege jaren ’80 tot 70 hectare. In 1992 namnam Francesco Marone Cinzano, de zoon van Alberto, het stokje over en speelde een cruciale rol bij het uitbreiden van de wijngaarden tot de huidige omvang van 150 hectare. Hij was tevens een pionier in de ontwikkeling van biologische landbouw in Montalcino

Land Italië
Regio TOSCANA
Subregio BRUNELLO MONTALCINO
IG/AO DOCG (BOB)
Wijnhuis Col d’Orcia srl Società Agricola
Druivenras Sangiovese
Wijntype Wijn
Kleur ROOD
Serveertemperatuur 16-18 graden
Afsluiting Kurk
Vegan Vegan Friendly
Biologisch Ja
Terra Vitis Nee
Alcohol % 14,5
Verpakking FL
Inhoud (liters) 0,75
Allergeen Bevat sulfieten