Domaine du Fagnard | Pomerol

25.99

Uitverkocht

Beschrijving

Domaine du Fagnard | Pomerol

Frankrijk | Bordeaux | Pomerol
WijnhuisDomaine du Fagnard
Land Frankrijk
Regio/SubregioBordeaux | Pomerol
Classificatie AOP Pomerol
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie Op vaten van Frans eikenhout.
Wijnomschrijving

Soepele en klassieke Bordeaux, op basis van vrijwel uitsluitend merlot, met 10% cabernet franc voor frisheid en ruggengraat. Heerlijk rokerig, kersen en pruimen, vleugje tabak en laurier, met een romige en zachte smaak, afgerond en verleidelijk; klassieke Pomerol.

Achtergrond informatie
De wijnen uit de Pomerol hebben een zeer bijzonder, heel eigen karakter. Ze worden meestal gemaakt op basis van veel merlot, met een slechts een kleine hoeveelheid cabernet. Dat is ook hier het geval: 90% van de blend bestaat uit merlot, en 10% cabernet sauvignon is toegevoegd voor de frisheid en de ruggengraat. Het toont weer eens aan dat het plateau van Pomerol, waar dit wijngoed zich bevindt hét gebied in de Bordeaux is waar heerlijke merlot-wijnen worden gemaakt, heerlijk fruit, soepel en afgerond.
Wijn/Spijs
Een wijn voor bij Franse klassiekers als entrecôte met ‘sauce Bordelaise’ of gerechten uit andere streken,  zoals Boeuf Bourguignonne of coq au vin.
Serveertemperatuur
16-18 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:
Het Domaine de Fagnard is een van die typische kleine familiebezittingen van de Pomerol, waar je nog kleinschalige bedrijven vindt. We vinden het château in de gemeente Pomerol, tegenover het bekende  Château La Pointe, aan de zuidwestkant van de appellation. De ondergrond is hier iets lichter van structuur dan op het centrale deel van het plateau, en dat levert wijnen op die heerlijk elegant en soepel van karakter zijn. Je proeft dat dit een wijn is die afkomstig is van een van de meest prestigieuze terroirs van de Bordeaux.