Domaine du Tariquet Classic Magnum 1,50 liter

19.99

Uitverkocht

Beschrijving


Wijnhuis Domaine du Tariquet
Land Frankrijk
Regio/Subregio Sud-Ouest | Gascogne
Classificatie IGP Côtes de Gascogne
Druivenras Gros Manseng, Sauvignon Blanc, Colombard, Ugni-Blanc
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Wit
Vinificatie Op roestvrij staal.
Wijnomschrijving
Elke druif draagt zijn steentje bij aan het karakter van deze wijn. De ugni blanc geeft ‘m finesse en structuur. De colombard zorgt voor fijne aroma’s, frisheid en souplesse, sauvignon voor stuivend fruit –kruisbessen- en gros manseng voor diepgang en mooie zuren. In de geur ruik je bloemen en citrus, met aangename nuances van tropisch fruit. De smaak is lichtvoetig en uitgebalanceerd. Heerlijke, droge en fruitige witte wijn, een plezierige dorstlesser.
Achtergrond informatie
De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche en colombard. Met de opkomst van droge witte wijnen en betere technieken van wijnmaken zijn de producenten in de streek op grote schaal overgestapt op wit. Een logische en slimme beslissing. Door gisting op lage temperatuur en rijping op de lie -de dode gistcellen- krijgen de wijnen veel smaak en diepgang. De lokale druiven ugni blanc en colombard zijn gebleven, en worden aangevuld met exemplaren van elders, zoals sauvignon blanc en gros manseng,en zelfs ook chardonnay. Deze druiven staan aan de basis van frisse witte wijnen, met een mild, maar tegelijk mooi droog karakter. Deze wijnen zijn inmiddels het handelsmerk geworden van het zuidwesten van Frankrijk. Maar zonder dat de traditie van het maken van mooie Armagnac is verlaten…De Classic was in het verleden was het een blend van ugni blanc en colombard, nu zijn daar nog sauvignon en gros manseng aan toegevoegd, waardoor hij meer diepgang en complexiteit heeft gekregen.
Wijn/Spijs
Heerlijk fris aperitief, prima met wat charcuterie, maar ook aangenaam bij een lichte maaltijd, zoals met vis en zeevruchten of bij een zomerse salade.
Serveertemperatuur 10-12 graden
Afsluiting Schroefdop
Bewaarpotentieel Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen