Domaine du Tariquet Coté

12.99

Beschrijving

Wijnhuis Domaine du Tariquet
 Land Frankrijk
 Regio/Subregio Sud-Ouest | Gascogne
 Druivenras Chardonnay,Sauvignon Blanc
 Wijntype Stille wijn
 WijnKleur Wit
 Vinificatie Roestvrij staal.
 Twee druiven die elkaar goed aanvullen. Het frisse van de sauvignon blanc en het vollere, rijpe, fruit van de chardonnay zijn een goede combinatie. Citrus, appel, grapefruit, frisheid, maar ook een aangenaam ronde en stevige finale met wat perzik en honing.

De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche en colombard. Met de opkomst van droge witte wijnen en betere technieken van wijnmaken zijn de producenten in de streek op grote schaal overgestapt op het maken van witte wijn. Zo ook de familie Grassa van Tariquet. Een logische en slimme beslissing. Door gisting op lage temperatuur en rijping op de lie -de dode gistcellen- krijgen de wijnen veel smaak en diepgang. De lokale druiven ugni blanc en colombard zijn gebleven, en worden inmiddels aangevuld met exemplaren van elders, zoals sauvignon blanc, gros manseng en zelfs chardonnay. Die druif, aangevuld met vijftig procent sauvignon blanc, vormt de basis van deze ‘cuvée côté’. Een uitdagende combinatie, die wonderbaarlijk goed werkt.

Wijn/Spijs
 Erg goed als aperitief. Ook heel smakelijk bij wat charcuterie, boerenpaté met wat augurkjes, een zomerse salade en de meeste visgerechten.