Domaine Font Sante Land Côtes du Rhône

7.99

Uitverkocht

Beschrijving

Wijnhuis Domaine Font Sante
Land Frankrijk
Regio/Subregio Rhône | Côtes du Rhône
Druivenras Carignan,Cinsault,Grenache,Shiraz/Syrah
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie Op roestvrij staal.
Heerlijk levendig en sappig, frisheid, rood fruit, aardbei, kersen, opwekkend, goede zuren, heel zuiver en open, heerlijk elegant en fris, puur en smakelijk.
Voor het maken van deze wijn worden druiven aangekocht bij wijnboeren in het zuidelijke deel van de Rhônestreek. Hiervoor worden er lange-termijn-afspraken met de wijnboeren gemaakt, om de kwaliteit te krijgen die Pierre Rougon graag wil hebben. Het streven is om wijnen te maken die getypeerd zijn voor hun herkomst en terroir. Het moeten wijnen zijn waarbij je kunt proeven dat ze uit de Rhône komen. Tegelijk moeten het wijnen zijn die betaalbaar zijn, zodat een groot publiek er van kan genieten. Bij deze heerlijke Rhône is dat uitstekend geslaagd.
Wijn/Spijs
Wijnen voor bij koude voorgerechten, charcuterie, kipgerechten, varkensvlees en kalfsvleesgerechten.
Serveertemperatuur 16-18 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen

Onder leiding van de veeleisende en bevlogen Pierre Rougon is het Domaine de Font Sante uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf in Beaumes de Venise, met 52 hectare wijngaarden. Hij is een waardige opvolger van zijn vader, die zijn hele leven heeft gewijd aan het bijzondere familiedomein en aan de ontwikkeling van de appellation Beaumes de Venise. Zijn vader deed ook veel werk voor de lokale coöperatie, maar Pierre heeft zich meer gericht op de kwaliteit van de eigen domeinwijnen. Na het succes van deze domeinwijnen uit de Beaumes de Venise besloot hij ook wijnen te maken in naburige wijndorpen, op basis van aangekochte druiven. Met als streven het maken van getypeerde wijnen, met een soepel en toegankelijk karakter, waar een groot publiek van kan genieten. Rhônewijnen op hun best

Andere suggesties…