Domaine de La Charteuse | Châteauneuf-du-Pape Cru du Rhone

43.99

Beschrijving

F. Jeantet | Châteauneuf-du-Pape

Frankrijk | Rhône | Châteauneuf-du-Pape
Wijnhuis F. Jeantet
Land Frankrijk
Regio/Subregio Rhône | Châteauneuf-du-Pape
Classificatie AOP Châteauneuf-du-Pape
Druivenras Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Shiraz/Syrah
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie Deels gerijpt op grote houten foeders.
Wijnomschrijving
Prachtig donkerpaars. Lekker warm en stevig. Mooi aromatisch in de geur. Zwarte bessen, bramen, kruidigheid, laurier. Zacht en afgerond, daarnaast ook aangenaam soepel en zacht. Mooie tannines, lengte en structuur. Een wijn die ook nog een hele tijd de kelder in kan.
Achtergrond informatie
Een van de paradepaardjes van de Cellier des Dauphins is de Châteauneuf-du-Pape onder het label F. Jeantet. De wijnen hebben een bijzondere diepgang door het terroir van rolkeien, die ooit zijn neergelegd in de bedding van de Rhône. Deze houden de warmte in de avond goed vast, zodat de druiven perfect rijpen en krachtige aroma’s ontwikkelen. Dat levert een prachtige wijn op, een fraai voorbeeld van wat het zuidelijke deel van de Rhône aan kwaliteit in huis heeft.
Wijn/Spijs
Mooi stevige eetwijn. Lekker bij rood vlees van rund of lam, maar ook bij stoofvlees van rund of bij lamsschouder. Ook goed bij pasta met rode saus of zelfs een (huisgemaakte) pizza of hamburger.
Serveertemperatuur 17-19 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:
De familie Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers. Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, bijna 1000 hectare wijngaarden in totaal. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië. De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt. De wijnen van Castel zijn vertegenwoordigd in maar liefst 130 landen. Voor het maken van de wijnen in de Rhônestreek wordt samengewerkt met plaatselijke producenten, zoals de coöperaties van de streek, zoals in dit geval de Cellier des Dauphines. Deze bedrijven zijn goed ingevoerd in het gebied. Leden van de coöperatie hebben overal wijngaarden, ook in Châteauneuf-du-Pape, met afstand het bekendste wijngebied van de zuidelijke Rhône, waar deze heerlijke wijn wordt gemaakt.