Beschrijving

|
Wijnhuis Groupe Castel
Land Frankrijk
Regio/Subregio Languedoc-Roussillon | IGP d’Oc
Druivenras Cabernet Sauvignon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie Op roestvrij staal.
 Makkelijk, rode bes, sap, iets zwoel, rond en zacht, lekkere stevigheid, breed, redelijke stevigheid, aantrekkelijk, lekker rijp rood fruit, rijk en krachtig.

De uit de Bordeaux afkomstige cabernet sauvignon doet het goed in de wat lager gelegen wijngaarden van de Languedoc, in het grote wijngebied tussen de steden Montpellier en Béziers. Door de weldadige warmte en een ondergrond met rivierkeien rijpt hij uitstekend, zodat hij kan worden geoogst met goede rijpe tannines en heerlijk donker fruit. Door een korte gisting op vrij lage temperatuur wordt een heerlijke fruitige versie van de Cabernet sauvignon gemaakt, soepel en zacht.

Wijn/Spijs
Perfecte begeleider bij rood vlees of in combinatie met gerechten met sausjes en gegrild vlees.
Serveertemperatuur 15-17 graden
Bewaarpotentieel Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen

Groupe Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers. Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, bijna 1000 hectare wijngaarden in totaal. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië. De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt. De wijnen van Castel zijn vertegenwoordigd in maar liefst 130 landen. Voor het maken van de wijnen in de Rhônestreek en de Languedoc wordt samengewerkt met plaatselijke producenten, zoals de coöperaties van de streek, die goed zijn ingevoerd in het gebied. Op die manier kunnen heerlijke, en tegelijk heel betaalbare Vin de Pays worden gemaakt. Les Petits Arcades, gemaakt onder het producent-label van Etienne Lalande, is daar een goed voorbeeld van.