Moutard Grande Brut Champagne

36.99

Uitverkocht

Beschrijving

Een heerlijke Champagne met veel finesse in de smaak. De neus is fris en zeer fijn, vol met aroma’s van boter, amandelen en brioche.

Wijn/Spijssuggestie:
Een feestwijn bij uitstek met een frisse smaak en een fijne mousse, maar ook uitstekend geschikt als fris aperitief of bij een licht koud voorgerecht.

Extra informatie:
Deze Champagne is afkomstig van de wijnstokken uit de Côtes des Bar waar zij gedurende verschillende jaren werden geproduceerd. Na de traditionele gisting vindt een tweede gisting op fles plaats. Hierbij ontwikkelt zich het voor champagne kenmerkende koolzuur in de fles. De Champagne rijpt minimaal 3 jaar in de cave voordat deze wordt vrijgegeven voor de verkoop.

Over de producent:
Al sinds het begin van onze jaartelling wordt er wijn verbouwd op het grondgebied van de Champagne. Hoewel het oppervlak in de loop der tijd steeds kleiner werd, werd de specifieke smaak al vroeg erkend en was Champagne één van de eerste wijnen die het label Appellation d’Origine kreeg. Moutard Père & Fils produceert al generaties lang zijn champagnes van druiven die men zelf teelt of koopt van bevriende wijnbouwers. De bodem van de Côte des Bar, die bestaat uit een mengsel van klei en kalksteen, geeft de traditionele druivensoorten uit de Champagne, Pinot noir en Chardonnay, de zeer karakteristieke, rijke en fruitige aroma’s die worden gewaardeerd door de kenners. Door wijnen van verschillende jaren te combineren, is Moutard Père & Fils in staat champagnes van een constante kwaliteit te bieden. En om champagnes te bieden die perfect op dronk zijn, rijpen de cuvées minstens drie jaar in wijnkelders, en de champagnes millésimes wel tien tot vijftien jaar. De van generatie op generatie overgeleverde ervaring met de wijnbereiding tot aan de “schuimvorming” is verrijkt met de modernste wijnbouwkundige technieken waarmee de kwaliteit van onze productie wordt gecontroleerd.01764825-72dpi[1]