Prosecco |Val d’Oca | Rive di San Pietro di Barbozza | Brut

18.49

Wijnhuis Val d’Oca
Land Italië
Regio/Subregio Veneto | Prosecco
Classificatie Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Druivenras Glera
Wijntype Mousserende wijn
Wijn Kleur Wit

Uitverkocht

Beschrijving

Val d’Oca | Prosecco | Rive di San Pietro di Barbozza | Brut

Italië | Veneto | Prosecco
Artikelnummer 03.134.700
Wijnhuis Val d’Oca
Land Italië
Regio/Subregio Veneto | Prosecco
Classificatie Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Druivenras Glera
Wijntype Mousserende wijn
Wijn Kleur Wit
Vinificatie

Op roestvrij staal, met de methode Charmat voor het creëren van de belletjes.

Wijnomschrijving

Heerlijk sappig glas wijn. Precies de juiste hoeveelheid bubbels. Brede en open geur met wit fruit en bloesems. In de smaak citrus, gele appel en meloen. Fijne bubbels en aangename zuren. Lekker fris in de finale, goede zuren en mooi droog.

Achtergrond informatie

De heuvels rond het dorp Valdobbiadene hebben sinds enkele jaren recht op de prestigieuze herkomstbenaming Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Dat is de hoogste trede in het Italiaanse appellationsysteem. De druiven van de heuvel San Pietro di Barbozza behoren tot de beste van de streek, met de mooiste rijping. Ze worden met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt tot deze mooie droge Prosecco Spumante, in een fijne droge stijl.

Wijn/Spijs

Heerlijk bij gerookte vis. Ook goed in te zetten bij gebakken witvis, schaal- en schelpdieren en bij wit gevogelte.

Serveertemperatuur 6-8 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Val d’Oca is de naam die de Cantina Produttori di Valdobbiadene heeft gekozen als merknaam voor zijn prosecco’s. Val d’Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene. 576 wijnboeren zijn bij de coöperatie aangesloten, met een bezit van in totaal 714 hectare wijngaarden. De coöperatie heeft zich volledig gericht op kwaliteit, om de prachtige wijngaarden die de leden in bezit hebben, volledig tot hun recht te laten komen. De cantina zet daarbij de modernste methodes en technieken in, waarbij bijvoorbeeld onder andere de wijngaarden per satelliet in kaart worden gebracht. De druiven van beste crus worden apart gehouden en verwerkt tot speciale topcuvées. De leden worden door landbouwkundigen van de cantina getraind om hun wijngaarden optimaal te beheren. Dit heeft geleid tot een groot succes, zowel nationaal als internationaal. De wijnen worden inmiddels geëxporteerd naar 33 landen wereldwijd.