Reinhardt Fuchs | Liebfraumilch

4.49

Liebfraumilch is een halfzoete wijn die kan worden gemaakt in de wijnbouwgebieden Rheinhessen, Pfalz, Rheingau en Nahe.

Uitverkocht

Beschrijving

Reinhardt Fuchs | Liebfraumilch

Duitsland | Rheinhessen
Wijnhuis
Reinhardt Fuchs
Land
Duitsland
Regio/Subregio
Rheinhessen
Classificatie
Rheinhessen Qba
Druivenras
Diverse druivenrassen
Wijntype
Dessert wijn / Zoet
WijnKleur
Wit
Vinificatie

Op roestvrij staal.

Wijnomschrijving

Halfzoet en dus ook nog heerlijk fris en sappig. Wat citrus, appel en peer, maar ook zuren. Een klein belletje, zacht en open.

Achtergrond informatie

Liebfraumilch is een halfzoete wijn die kan worden gemaakt in de wijnbouwgebieden Rheinhessen, Pfalz, Rheingau en Nahe. En dus niet in de Moezel. De betekenis is letterlijk ‘melk van onze lieve vrouwe’. De naam is afkomstig van de wijngaarden van de Liebfrauenkirche in Worms, waar de eerste Liebfrauenmilch werd gemaakt, zoals de spelling in Duitsland vaak nog is. De wijn moet bestaan uit minstens 70% riesling, sylvaner of müller-thurgau en er moet 18-40 gram restsuiker in zitten, om een klassieke halfzoete wijn te creëren, zoals veel wijndrinkers hem kennen. Heerlijk Duits wit, klassiek en smaakvol.

Wijn/Spijs

Heerlijk om op zichzelf van te genieten, prima als aperitief. Eventueel met een hapje erbij, zoals een salade met stukjes venkel en sinaasappel.

Serveertemperatuur
8-10 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Zimmermann-Graeff & Müller is een van de belangrijkste wijnbedrijven van Duitsland, en tegelijk is en blijft het bedrijf een echt familiebedrijf. Inmiddels is het de vierde generatie van de familie die met zijn kennis, ervaring en daadkracht een de leiding staat van dit mooie bedrijf. Het bedrijf voert een groot assortiment wijnen. Niet alleen Duitse wijnen, maar ook uit andere Europese landen en uit de Nieuwe Wereld. Deze worden verkocht in Duitsland zelf, maar ook aan wijnliefhebbers in veel andere landen. Zimmermann-Graeff & Müller verkoopt in totaal 56 miljoen liter Duitse wijn, die wordt geëxporteerd naar meer dan 35 landen. De druiven worden aangeleverd door meer dan 1000 wijnboeren in de wijngebieden van Rheinland-Pfalz. Een team van goed gekwalificeerde wijnmakers onder leiding van hoofd-wijnmaker Peter Griebeler staat garant voor een hoge kwaliteit van alle geproduceerde wijnen. De wijnen onder het label Reinhardt Fuchs zijn een mooi voorbeeld van de Duitse wijnen die hier worden gemaakt.