Riserva della Casa | Rosso

11.49

Beschrijving

Riserva della Casa | Rosso

Italië | Molise
Wijnhuis Botter
Land Italië
Regio/Subregio Molise
Classificatie Molise DOC
Druivenras Montepulciano d’Abruzzo
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie De wijn rijpte 12 maanden op eikenhouten fusten en vervolgens nog een 12 maanden in roestvrije stalen tanks.
Wijnomschrijving
De wijn is glinsterend robijnrood van kleur. Naarmate hij verder oudert, krijgt hij een bruin-oranje zweem. Het aroma is fijn, elegant en intens. De smaak is vol, rijk en droog met een aangename body en goed gestructureerd. Veel kracht, maar ook erg elegant met een uiterst lange afdronk.
Wijn/Spijs
Lekker bij vrijwel alle hoofdgerechten, vlees of wild met sauzen, gebraden of gegrild. Ook heerlijk bij gevogelte of ietwat pikante gerechten.
Serveertemperatuur 18-20 graden
Afsluiting Kurk
Over de producent:
Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio’s Veneto en Friuli, ongeveer 30 KM ten noordoosten van Venetië, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter, Arnaldo Botter. Het bedrijf werkt nauw samen met onder andere producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en Sicilië. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen tegen gunstige tarieven.

Andere suggesties…