Shiraz | The Homestead Series | Bellingham

17.49

Pruimen en kruiden, zoethout en zwarte peper,  vanille en confiture,  zoetimpressie, warm, stevig, frisse zuren, fijne kruidigheid.

Beschrijving

Shiraz | The Homestead Series | Bellingham

Zuid-Afrika | Coastal Region | Paarl
Wijnhuis Bellingham
Land Zuid-Afrika
Regio/Subregio Coastal Region | Paarl
Classificatie WO Coastal Region | Paarl
Druivenras Shiraz/Syrah
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie

Na binnenkomst vindt een langzame gisting plaats op de schillen, waarbij de kap regelmatig wordt gebroken om de wijn een mooie kleur te geven. Daarna volgt een malolactische gisting en verdere rijping van 12 maanden in gebruikte Franse eiken vaten om de wijn mooi af te ronden.

Wijnomschrijving

Pruimen en kruiden, zoethout en zwarte peper,  vanille en confiture,  zoetimpressie, warm, stevig, frisse zuren, fijne kruidigheid.

Achtergrond informatie

Bellingham was het eerste bedrijf in Zuid-Afrika dat ging werken met shiraz. Het heeft dus een traditie hoog te houden. De shiraz voor deze wijn staat aangeplant op de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Simonsberg, dus aan de kant van Paarl. De ondergrond van verweerd graniet is ideaal voor het maken van top-kwaliteit Shiraz.

Wijn/Spijs

Mooi bij gegrilde ribeye, stoofschotels met rundvlees, een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend.

Serveertemperatuur 15-17 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 5 jaar > laten liggen
Over de producent:

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

 

Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir. We gaan subtiel om met het lageren op hout. De wijnen krijgen structuur en complexiteit van de eikenhouten vaten zonder dat het druifeigen karakter erdoor wordt aangetast of overpowered.