Villa Trendi | Pinot Grigio Italië | Venezia

11.49

Villa Trendi | Pinot Grigio

Italië | Venezia
Wijnmerk Villa Trendi
Wijnhuis Villa Trendi
Land Italië
Regio/Subregio Venezia
Classificatie Venezia IGT

Beschrijving

Villa Trendi | Pinot Grigio

Italië | Venezia
Wijnmerk Villa Trendi
Wijnhuis Villa Trendi
Land Italië
Regio/Subregio Venezia
Classificatie Venezia IGT
WijnKleur Wit
Vinificatie
De gisting vindt plaats op roestvrij staal, op een lage temperatuur, om een fruitige en opwekkende wijn te maken.
Wijnomschrijving

Krachtige geur, lichte kruidigheid, acaciabloemen, amandelen, rijpe meloen, banaan; een heerlijke, milde smaak, met wat fijne bitters, lichtvoetig, afgerond, met een klein zoetje.

Achtergrond informatie

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit verschillende streken in Noord-Italië, zoals Veneto, Friuli en Veneto. Een ideale streek voor het aanplanten van pinot grigio, op de overgang van de Alpen naar de Middellandse Zee. Dat levert heerlijke wijnen op, in de typisch Italiaanse traditie van een lichtvoetige, milde stijl Pinot grigio, zoals we inmiddels helemaal gewend zijn.

Wijn/Spijs

Heerlijk als aperitief, bij een lekkere salade met gerookte makreel, of bij een mooie krabcocktail met wat grapefruit.

Serveertemperatuur 8-10 graden
Afsluiting Schroefdop
Over de producent:

De wijnen onder het label Villa Trendi worden gemaakt door Vini Fabiano in Verona. Een van de moderne huizen in het noorden van Italië, gespecialiseerd in het maken van wijnen uit verschllinde wijnstreken in de buurt, zoals Lugana, Soave, Veneto, Bardolino, Valpolicella en Venezie. En natuurlijk is het huis ook de trotse producent van een mooie Amarone. Het is een echt familiebedrijf, opgericht in 1912, als een wijnwinkel bij het San Marcoplein in Venetië. Zoon Sergio begon een handel in wijnen uit de hele regio en begon met eigen wijngaarden in 1955. De familie beschikt nu over 50 hectare wijngaarden in de DOC’s rond Verona. Een mooi, modern bedrijf, dat garant staat voor het maken van authentieke streekwijnen van een hoog niveau.