Barros 850 Malvasia, Fina, Gouveio, Rabigato, Cerceal en Folgazao Vinho Branco

6.99

Beschrijving

 

Barros | 850 | White | Douro

Portugal | Douro
Wijnhuis Barros
Land Portugal
Regio/Subregio Douro
Classificatie DOC Douro
Druivenras Ribagato, Malvasia, Cerceal
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Wit
Vinificatie Op roestvrij staal.
Wijnomschrijving
Duidelijk geparfumeerd in de geur. Verder heerlijk fris en open. In de smaak wat groene appel. Stevig, maar zeker niet zwaar, goede zuren, frisheid, een aangename lengte en aantrekkelijke zuren.
Achtergrond informatie
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita’s. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de productie van kwalitatief hoogstaande droge rode en witte wijnen met de DOC Douro. Een logische stap, want de productie van port is aan strikte limieten gebonden. De druiven die over zijn kunnen dan beter worden gebruikt voor het maken van droge tafelwijnen. Een mooi voorbeeld is deze heerlijke ‘850’ Douro DOC, een heerlijke droge witte wijn, gemaakt in een fruitige stijl. Het getal 850 verwijst naar de lengte van de rivier de Douro, die in totaal 850 kilometer lang is.
Wijn/Spijs
Perfect in te zetten als aperitief. Ook goed te schenken bij charcuterie, tapas, koude voorgerechten en licht gerijpte harde kazen.
Serveertemperatuur 10-12 graden
Afsluiting Schroefdop
Bewaarpotentieel Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:
Porto Barros is een van de traditionele Portugese porthuizen. Het werd opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Het bedrijf was in de jaren er na bijzonder succesvol, en wist zelfs in de periode van de twee wereldoorlogen te groeien en te floreren. Dit was vooral te danken aan de zwager van Manuel de Almeida, zijn (voor)naamgenoot Manuel de Barros. Deze werd partner in het bedrijf, waarna het ook mede zijn naam kreeg: Barros Almeida & Cia. Hij was ook degende die de fraaie Quinta do Enxodreiro kocht, en deze omdoopte tot ‘Quinta Doña Matilde’, naar zijn vrouw Matilde. Dit bijzondere familiebedrijf ontwikkelde zich tot een specialist in gerijpte ports, waarbij het zich vooral onderscheidde met bijzondere Colheita’s, tawny ports met een jaartal. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia met de productie van kwalitatief hoogstaande droge rode en witte wijnen met de DOC Douro. De worden gemaakt op basis van typische Douro-druiven, zoals touriga nacional, tinta barocca (voor rood), arinto en gouveio (voor wit). Deze wijnen zijn rijk en complex van karakter. In 2006 verkocht de familie het huis Barros aan Sogevinus, eigenaar van bekende portmerken als Kopke, Burmester en Calem. De familie behield Quinta Doña Matilde. De druiven voor Barros Port komen nu voornamelijk van de wijngaarden van de prachtige Quinta de São Luíz, in het beste deel van de portstreek, vlakbij het stadje Pinhão. Door de investeringen van het nieuwe moederbedrijf is Barros uitgegroeid tot een gerenommeerd huis, voor zowel Douro als Port.

Andere suggesties…