Bernardus Chardonnay Californië Monterey Country u.s.a

27.99

Beschrijving

Bernardus Chardonnay Californië Monterey Country u.s.a

 

Land VS
Wijnsoort Wit
Streek Californië
Producent Bernardus
Appellatie Monterey Country
Druif Chardonnay
Inhoud 0.750
Smaak Vol, rond, romig en fruitig
Serveer Temperatuur 10 – 12
Omschrijving 2 Monterey County

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90% van de Chardonnay wordt gefermenteerd op Franse eikenvaten, waarvan 33% nieuweiken. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten.

Licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen,acacia, exotisch fruit. Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.

Een goede combinatie bij gevogelte, witvlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten.