Wijnomschrijving
Rijp rood fruit, zwoel en kruidig, tikje boers, tabak, leer, elegant en sappig, kruidig ook in de smaak, met een lichte stevigheid en een aangename lengte, levendig en soepel.
Achtergrond informatie
De sangiovese is de belangrijkste druif voor de wijnen uit Chianti. Voor deze wijn wordt 80% sangiovese gebruikt, aangevuld met 15% canaiolo en 5% ciliegiolo, dus uitsluitend de klassieke druiven van de streek. Dat zorgt er voor dat de wijn karaktervol en sappig is, met ook nog wat stevigheid.
Wijn/Spijs
Heerlijk bij pastagerechten, charcuterie, lamsspies van de grill, belegen kazen of bijvoorbeeld bij een goede pizza.
Over de producent:
De familie Castellani is sinds 1903 actief als eigenaar van een aantal bijzondere wijndomeinen in Toscane. Natuurlijk is het werk in de loop der jaren sterk gemoderniseerd, maar het motto van de familie is altijd hetzelfde gebleven: de kwaliteit van de wijnen wordt gemaakt in de wijngaard. Pier Giorgio Castellani sr. is degene die leiding heeft gegeven aan de expansie van de afgelopen decennia. In zijn voetspoor zette zijn broer Roberto Castellani de wereldwijde distributie van de wijnen op. Piergiorgio Castellani jr., de jongste generatie en zoon van Roberto, studeerde aan de universiteit van Pisa en is verantwoordelijk voor het werk in de wijngaard en de kelder. De familie betrekt zijn druiven van maar liefst 1000 hectare wijngaarden in Toscane, waarvan het er 210 zelf in bezit heeft, verdeeld over een paar prachtige estates. Deze bevinden zich vrijwel allemaal in het westelijke deel van het Chianti-gebied, in de directe nabijheid van Pisa. Alleen de Tenuta Campomaggio bevindt zich in het hart van de Chianti Classico. De focus is gericht op de klassieke Toscaanse druiven, met de sangiovese, als voornaamste druif van Chianti, voorop. Hiermee worden heerlijke wijnen gemaakt, mooi voor deze prachtige streek.