Château Campet |Cadillac Côtes de Bordeaux

17.99

Beschrijving

 

Château Campet | Cadillac Côtes de Bordeaux

Frankrijk | Bordeaux
Land Frankrijk
Regio/Subregio Cadillac Côtes de Bordeaux
Classificatie AOP Bordeaux
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie
De wijn wordt gemaakt op basis van een blend van 60% merlot en 40% cabernet sauvignon. Na de oogst wordt eerst een krachtige extractie gedaan door het verwarmen van de most. Na de gisting op roestvrij staal rijpt een deel van de wijn ongeveer 12 maanden op vat. 1/3 wordt opgevoed op nieuwe Franse vaten, 1/3 op gebruikte vaten en de rest op roestvrij staal, om het fruit in de wijn te behouden. Een perfecte combi, die een mooie wijn oplevert, puur en krachtig.
Wijnomschrijving
Fijn vanille, pruimen en cassis, ceder en zoethout, fijne geur, zwoel en verleidelijk, elegante smaak, kruidig, soepel, met wat munt, en met goede tannine in de finale.
Achtergrond informatie
De druiven van het domein staan op een ondergrond die een mengsel is van klei en kiezel. Dat levert karaktervolle wijnen op, typisch voor de appellation Cadillac Côtes de Bordeaux. Het is een blend van 60% merlot, voor de souplesse, en 40% cabernet sauvignon, voor de ruggengraat en de frisheid. Een karaktervol, mooi getypeerd glas.
Wijn/Spijs
Eendenborst met een saus van bessen, steak tartare, belegen kazen.
Serveertemperatuur 16-18 graden
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Over de producent:
Château Campet is een van de meer recente aanwinsten in de Bordeaux van de familie Castel.  Het werd verworven in 2003, vanwege zijn unieke ligging in de Premières Côtes de Bordeaux, de streek op de rechter oever van de Garonne, die inmiddels is omgedoopt in Castillon Côtes de Bordeaux. De wijngaard ligt op een van de beste terroirs van deze appellation. De druiven staan aangeplant op 11 hectare, in een verhouding van 60% merlot en 40% cabernet sauvignon. Verantwoordelijk voor het château en zijn wijnen is Paul Parlange, sinds de oogst van 2005. Hij is een van de jongste directeuren van de domeinen van Castel in Bordeaux. Zijn doel is het maken van wijnen met een diepe kleur, een perfecte balans en een fijne houttoon, zonder dat deze overheerst. Zijn ambitie is het neerzetten van een wijn met het imago van een top-Bordeaux. Hij slaagt daar wonderwel in.