Château Guillon | Graves Rouge

15.99

Uitverkocht

Beschrijving

Château Guillon | Graves Rouge

Frankrijk | Bordeaux | Graves
Land Frankrijk
Regio/Subregio Bordeaux | Graves
ClassificatieAOP Graves
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie
De wijn is een bijzondere compositie van cabernet-sauvignon en merlot, die worden geplukt in een perfect rijpe staat. Na een zorgvuldige gisting rijpt de wijn ruim een jaar op eiken barriques. Dat levert een klassieke rode Graves op, een wijn met finesse en zachte tannine.
Wijnomschrijving
Brede geur, vanille, zoete pruimen, kersen, cassis munt, ceder, tabak, met een fijne en complexe smaak, mooi soepel, met zachte tannine in de afdronk.
Achtergrond informatie
De wijnen van Château Guillon worden gemaakt door Marc Maintenat, directeur van het domein. Hij heeft al een lange ervaring, maar hij leert nog altijd bij. Elk jaar is anders. Het is een typische Graves, een wijn van een lichte ondergrond met een grote hoeveelheid kiezel. Een fraaie compositie van merlot en cabernet sauvignon.
Wijn/Spijs
Kip met een saus van morieljes, varkenshaas met champignons, kalfsschnitzel, belegen boerenkazen.
Serveertemperatuur16-18 graden
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Over de producent:
De Graves is een bijzonder wijngebied, met wijnen die een fraaie elegantie en complexiteit hebben. De familie Castel heeft hier in het dorp Castres nog een andere mooie bezitting, Château Ferrande. Dit mooie domein Guillon werd in 1992 verworven door de familie Castel, die het uitbouwde tot een prachtige bezitting. In totaal heeft het domein 94 hectare wijngaarden, waarvan 89 hectare beplant met blauwe druiven, en 5 hectare met wit. Rood bestaat voor 60% uit merlot en 40% uit cabernet sauvignon. De ondergrond is een mix van zand en kiezel, typisch voor dit gedeelte van de Graves.  De wijngaard is beplant met een dichtheid van 9400 stokken per hectare. Door deze hoge plantdichtheid krijgen de druiven veel smaak en aroma, met een bijzondere complexiteit. Een bijzonder château, dat wijnen produceert met een fijn en lichtvoetig karakter.