Château Haut-Coulon | Cadillac Côtes de Bordeaux

24.99

Uitverkocht

Beschrijving

Château Haut-Coulon | Cadillac Côtes de Bordeaux

Frankrijk | Bordeaux
Land Frankrijk
Regio/Subregio Bordeaux
Classificatie AOP Cadillac Côtes de Bordeaux
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie
De wijn wordt gemaakt op basis van een blend van merlot en cabernet sauvignon, aangevuld met maar liefst 17% petit verdot. Gisting vindt plaats op cementen gistingsvaten, die conisch toelopen, om de kap met druiven steeds te breken tijdens de gisting, waardoor voortdurend een menging van sap en schillen plaatsvindt, waardoor een snelle extractie optreedt, van de zachtste tannine in de schilletjes. Een moderne methode, die mede mogelijk is door de kleinschaligheid van dit château. De wijn rijpt 12 maanden op barriques, waarvan eenderde nieuw.

Wijnomschrijving

Fijn vanille, cassis en kersen, ceder en zoethout,  zwoel en verleidelijk, met een volle en krachtige smaak, met een hint peper, intens, met goede, lekker stevige tannine.

Achtergrond informatie
De druiven van het domein staan op een ondergrond die een mengsel is van klei en kiezel. Dat levert karaktervolle wijnen op, typisch voor de appellation Cadillac Côtes de Bordeaux. Het is een blend van merlot en cabernet sauvignon, aangevuld met een flinke portie petit verdot. Dat geeft deze wijn een bijzonder en uniek karakter, met veel diepgang en complexiteit.
Wijn/Spijs Eendenborst met een saus van bessen, steak tartare, belegen kazen.
Serveertemperatuur 16-18 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Over de producent:
Château Haut-Coulon werd in 1980 verworven door de familie Castel. Het is een uniek château, met een wijngaardoppervlak van nog geen vier hectare -bijna een grote tuin. Het heeft een unieke ligging in de Premières Côtes de Bordeaux, de streek op de rechter van de Garonne, die inmiddels is omgedoopt in Castillon Côtes de Bordeaux. De wijngaard is recentelijk volledig herplant, met een hoge plantdichtheid, van 7500 stokken per hectare. Naast merlot en cabernet sauvignon staat sindsdien ook 17% petit verdot aangeplant. Op een mooi terroir als dit geeft deze druif geweldige, zeer krachtige wijnen. De wijnen van Haut-Coulon worden gemaakt door Daniel Emery, die ook verantwoordelijk is voor Château Malbec. Adviseur is de beroemde consulent Alain Raynaud, de meester van de zachte tannine. Het resultaat is er naar: een bijzondere wijn, van grote klasse.