Diez Siglos | Verdejo Spanje | Castilla y León | Rueda

9.69

Uitverkocht

Beschrijving

Diez Siglos | Verdejo

Spanje | Castilla y León | Rueda
Wijnhuis Diez Siglos
Land Spanje
Regio/Subregio Castilla y León | Rueda
Classificatie Rueda DO
Druivenras Verdejo
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Wit
Vinificatie Op roestvrij staal.
Wijnomschrijving

Heel zuiver en open, peren, perzik, zacht en rond, verleidelijk, goede frisheid en wat zuren, soepel, mooi droog, heel opwekkend.

Achtergrond informatie

De topwijnen van Rueda zijn gemaakt van de lokale druif verdejo. Deze combineert een grote aromatische kracht met goede zuren, mede door de hoge ligging van de wijngaarden. Dit is een wijn op basis van 100% verdejo, van wijngaarden op 750 meter hoogte. Dat zorgt voor een wijn met een lichtvoetige, sappige smaak en heerlijk fruit. Prachtig getypeerd voor druif en streek.

 

Wijn/Spijs

Heerlijk als aperitief. Verder aantrekkelijk bij gegrilde groente, visgerechten en de meeste salades.

Serveertemperatuur 8-10 graden
Afsluiting Schroefdop
Bewaarpotentieel Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Diez Siglos is een ambitieuze, relatief kleine coöperatie in Rueda. Hij telt 69 leden, kleine en middelgrote producenten, met in totaal 384 hectare eigen wijngaarden. In 2010 werd een volledig nieuwe bodega neergezet, voorzien van de allernieuwste keldertechnieken, met een capaciteit van drie miljoen liter. De aanplant van de bodega bestaat uit de klassieke druiven van de streek: verdejo, sauvignon blanc en viura, met de nadruk op de verdejo. De wijngaarden bevinden zich in het noordwesten van de D.O. in de gemeenten Serrada, La Seca, Villabueva de Duero, Rueda, Pozaldez, Nava del Rey en Medina del Campo. Daar staan ze aangeplant op het beste terroir voor de verdejo, mooie terrassen met ondergrond die bestaat uit een mengsel van stenen, zand en klei. Deze lichte ondergrond met veel stenen zorgt er voor dat de warmte in de avond goed wordt vastgehouden, waardoor de verdejo veel aroma krijgt en extra goed rijpt. Waarmee de basis is gelegd voor deze lekkere wijn.