Selezione Fabiano | Ripasso | Valpolicella Classico Superiore

14.99

Beschrijving

Selezione Fabiano | Ripasso | Valpolicella Classico Superiore

Italië | Veneto | Valpolicella Classico
Wijnhuis Selezione Fabiano
Land Italië
Regio/Subregio Veneto | Valpolicella Classico
Classificatie Valpolicella Classico DOC
Druivenras Corvina Veronese, Rondinella, Molinara
Wijntype Stille wijn
WijnKleur Rood
Vinificatie Tweede gisting op de schillen en de steeltjes van de Amarone, daarna rijping op vat.
Wijnomschrijving
 Ripasso staat garant voor krachtige wijnen, die toch fruitig blijven. Dit exemplaar is een schoolvoorbeeld van die stijl. Rijpe pruimen, zwarte kersen, kaneel, heel rijk, maar ook lekkere zuren en sap. Verleidelijk en zacht, met een lange afdronk.
Achtergrond informatie
Ripasso is een nog recentere uitvinding dan Amarone. Ripasso is een Valpolicella die een tweede gisting ondergaat op de suikerrijke schillen en pitjes van de Amarone. Daardoor is een Ripasso een bijzondere, meer krachtige stijl Valpolicella. Tegelijk heeft deze wijn de fruitige stijl en de mooie zuren die kenmerkend zijn voor Valpolicella, zodat hij lekker verteerbaar blijft, en tegelijk een grote verleidelijkheid heeft.
Wijn/Spijs
Een eetwijn. Heerlijk bij entrecôte, rosbief, runderrollade en wildgerechten, zoals een mooie anjouduif.
Serveertemperatuur 16-18 graden
Afsluiting Kurk
Bewaarpotentieel Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Over de producent:
De familie Fabiano kwam in de wijn terecht via grootvader Francesco. Deze zeevaarder besloot een hostel te beginnen in Venetië, op de plek waar hij altijd aan boord ging. Vervolgens ging hij het avontuur aan door ook in wijn te gaan handelen. Later besloot de familie te verhuizen naar Colà di Lazise, in de provincie Verona, om zelf wijn te gaan produceren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Nicola Fabiano al een gevestigd wijnmaker, die zijn Lugana en Valpolicella al exporteerde naar onder andere Duitsland. De winery werd steeds verder uitgebreid en bouwde een naam op in de productie van Amarone, vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw. In 2002 opende het bedrijf een eigen wijnbar, om direct contact te krijgen met de wijnliefhebbers. Alessandro Fabbiano, nu verantwoordelijk, schenkt ook graag een glas in, en geeft uitleg over de verschillende wijnen van het bedrijf. Fabiano heeft in totaal 84 hectare wijngaarden in beheer. Er worden wijnen geproduceerd in alle wijngebieden rond de stad Verona: Valpolicella, Bardolino, Lugana, Custoza en Soave. Heerlijke wijnen, elk perfect getypeerd voor de streek waar hij vandaan komt.

Andere suggesties…