Val d’Oca | Prosecco | Treviso | Frizzante

7.99

Beschrijving

Val d’Oca | Prosecco | Treviso | Frizzante

Italië | Veneto | Prosecco
Wijnhuis Val d’Oca
Land Italië
Regio/Subregio Veneto | Prosecco
Classificatie Treviso DOC
Druivenras Glera
Wijntype Mousserende wijn
WijnKleur Wit
Vinificatie

Op roestvrij staal, met de methode Charmat voor het creëren van de belletjes.

Wijnomschrijving

In Italië heb je Spumante en Frizzante. Deze laatste heeft een heel zacht belletje. Hij is mooi lichtgeel van kleur met wat vlierbloesem in de neus. In de mond proef je lekker rijp wit fruit, gele appel en citrus. Aangename zuren na, heel smakelijk.

Achtergrond informatie

Ook buiten de klassieke DOCG Prosecco rond Valdobbiadene kan Prosecco worden gemaakt, die dan als ‘gewoon’ DOC door het leven gaat. Net als de grote DOCG is deze wijn gemaakt van de klassieke druif van Prosecco, de glera. Dit levert een wijn op met een heerlijk klassiek Prosecco-karakter, mild en rijp, met een lichte pareling.

Wijn/Spijs

Heerlijke aperitiefwijn. Daarnaast ook goed te gebruiken bij gerookte vis, schaal- en schelpdieren.

Serveertemperatuur
6-8 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Val d’Oca is de naam die de Cantina Produttori di Valdobbiadene heeft gekozen als merknaam voor zijn prosecco’s. Val d’Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene. 576 wijnboeren zijn bij de coöperatie aangesloten, met een bezit van in totaal 714 hectare wijngaarden. De coöperatie heeft zich volledig gericht op kwaliteit, om de prachtige wijngaarden die de leden in bezit hebben, volledig tot hun recht te laten komen. De cantina zet daarbij de modernste methodes en technieken in, waarbij bijvoorbeeld onder andere de wijngaarden per satelliet in kaart worden gebracht. De druiven van beste crus worden apart gehouden en verwerkt tot speciale topcuvées. De leden worden door landbouwkundigen van de cantina getraind om hun wijngaarden optimaal te beheren. Dit heeft geleid tot een groot succes, zowel nationaal als internationaal. De wijnen worden inmiddels geëxporteerd naar 33 landen wereldwijd.

Andere suggesties…